Terug

Volg Hart van Nederland

Nog eens drie rellende AZ-supporters aangehouden

112

25 mei 2023, 13:43

De politie heeft drie AZ-fans aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de rellen na de wedstrijd van de Alkmaarse club tegen West Ham United. Daarmee komt het totale aantal aanhoudingen in de zaak op veertien. Twaalf verdachten zitten nog vast, van wie er donderdag vijf worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dinsdagavond besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de ongeregeldheden na de thuiswedstrijd van AZ, vorige week donderdag. In de uitzending werden foto's getoond van de tien mannen die worden verdacht van de ernstigste misdrijven. Inmiddels worden van die tien verdachten nog vier mensen gezocht, laat een politiewoordvoerder donderdag weten.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht zijn bij de politie 57 tips binnengekomen. Die onderzoekt alle tips en is druk bezig met onder meer het uitkijken van camerabeelden, aldus de woordvoerder.

Bestorming om vlag

Na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United in het AFAS Stadion, die de Alkmaarse club had verloren met 0-1, bestormden AZ-fans de tribune met supporters van de voetbalclub uit Londen. Het AD meldde woensdag dat de AZ-aanhangers dat deden omdat de Britse supporters een vlag van West Ham United aan de hoofdtribune hadden gehangen, wat volgens de advocaat van een aantal van hen "absoluut not done" is.

AZ-supporters braken tijdens de bestorming door een hek tussen de tribunes heen, zo is te zien op onderstaande beelden:

AZ kondigt maatregelen aan na rellen na duel met West Ham United
3:14
AZ kondigt maatregelen aan na rellen na duel met West Ham United

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.