Terug

Volg Hart van Nederland

Bizarre babbeltruc: nepverplegers prikken echt bloed en beroven ouderen

112

22 okt 2019, 22:27

Drie mensen zijn in de afgelopen dagen het slachtoffer geworden van een bizarre babbeltruc door nepverplegers. De oplichters deden zich voor als verplegers van de thuiszorg en belden aan bij bejaarde bewoners om bloed te komen prikken. Eenmaal binnen werden de ouderen beroofd van hun geld en bankpassen. Alsof dat nog niet erg genoeg was, prikten de boeven ook nog eens echt bloed. Dit terwijl niemand weet of ze dat wel kunnen en of de naalden die ze gebruiken schoon waren. Diagnostisch kenniscentrum Saltro prikt bloed bij 250 cliënten in Utrecht. Zij waarschuwt voor deze nieuwe vorm van oplichting.

Hoe herken je nepverplegers?

Verpleegster Manon Boere van Saltro heeft nog wel wat tips om de nepverplegers buiten de deur te houden. "Mensen weten bij ons dat we komen, we komen altijd op afspraak." Medewerkers dragen ook altijd hun witte jassen en hebben een pasje waarmee ze zich kunnen identificeren. "Mochten mensen ons toch niet vertrouwen, dan kunnen ze altijd even bellen naar het algemene nummer van Saltro", benadrukt Boere .

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.