Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse wandelaars in nood gered van Roemeense bergwand

Nederlandse wandelaars in nood gered van Roemeense bergwand

112

31 mei 2023, 22:13

Twee Nederlandse toeristen zijn dinsdag in Roemenië gered van een steile bergwand waarop ze sinds maandagavond vastzaten. Voor de redding in het Făgăraş-gebergte in Transsylvanië moest een helikopter worden ingezet omdat reddingswerkers de plek niet te voet konden bereiken, melden Roemeense media.

De Roemeense bergreddingsdienst kreeg dinsdagochtend een telefoontje van wandelaars die in de buurt van de bergwand hulpkreten hadden gehoord. Daarop begon een grote zoekactie, waarvoor ook een traumahelikopter uit Braşov werd opgeroepen, de dichtstbijzijnde grote stad.

Helikopter

Toen de Nederlanders gelokaliseerd waren, werd geprobeerd ze met een lier in de helikopter te hijsen. Die pogingen mislukten echter, waarna de helikopter wegvloog om een extra redder op te pikken. Met diens hulp lukte het later alsnog om de Nederlanders aan boord te takelen.

Het Făgăraș-gebergte is de hoogste keten van de Zuidelijke Karpaten, met toppen van meer dan 2500 meter, en is een populair wandel- en skigebied.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.