Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlands schip gezonken, geen spoor van opvarenden

Nederlands schip gezonken, geen spoor van opvarenden

112

7 aug 2023, 14:55

Een vrachtschip met Nederlandse vlag is gezonken in de Schelde bij het Vlaamse Dendermonde. De kapitein, een man uit het Waalse Charleroi die mogelijk als enige aan boord was, werd maandagmiddag nog steeds vermist, melden Vlaamse media.

Onder meer een drone en een politiehelikopter werden ingezet om te zoeken naar de kapitein en eventuele andere slachtoffers of overlevenden.

Recent ten noorden van Ameland ook een groot ongeluk met een vrachtschip. Bij de brand viel een dode en waren meerdere gewonden:

12 meter diep

Het binnenvaartschip van ongeveer 50 meter, beladen met stenen, ging ten onder in de buurt van Grembergen. Een fietser zag het gebeuren en waarschuwde de hulpdiensten, maar toen die arriveerden was het vrachtschip al volledig naar de bodem gezonken. De Schelde is daar zo een 12 meter diep, dus ook bij laag water zal het schip waarschijnlijk niet zichtbaar worden, aldus de krant Het Laatste Nieuws.

Het scheepvaartverkeer van en naar Antwerpen is stilgelegd tot 16.00 uur vanmiddag, maar de kans is groot dat het langer gaat duren. Het schip voer in opdracht van het bedrijf JOGO Logistics uit Antwerpen en was op weg naar Oost-Vlaanderen om een lading te lossen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.