Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlander die meisje (11) doodschoot aangeklaagd voor moord

112

12 juni 2023, 19:05

De man die een 11-jarig Brits meisje heeft gedood in Bretagne is aangeklaagd voor moord. De Nederlander zou al langer ruzie hebben gehad met haar familie.

Volgens burgemeester Marguerite Bleuzen van de gemeente Plonevez-du-Faou, waar de familie woonde, werd al eens bemiddeld in een grondconflict tussen de Nederlandse verdachte en de Britten. Er was toen geen reden tot zorg, aldus de burgemeester.

De man opende zaterdagavond het vuur op de Britse familie. Het meisje van 11 werd gedood. Haar vader raakte ernstig gewond en verkeert in levensgevaar. Ook de moeder raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Het 8-jarige zusje raakte niet gewond, maar is wel in shock. De verdachte werd in zijn huis aangehouden na de schietpartij. Daarbij werd volgens bronnen die nauw betrokken zijn bij het onderzoek naar de schietpartij een grote hoeveelheid cannabis gevonden.

De man en zijn vrouw werden in de omgeving ‘de Belgen’ genoemd. De man zou in Antwerpen zijn geboren, maar heeft volgens de aanklager de Nederlandse nationaliteit. Volgens buurtbewoners had de man weinig contact met mensen in de omgeving.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.