Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlander schiet buurmeisje (11) in Frankrijk dood in tuin

112

11 juni 2023, 21:50

Een gruwelijke tragedie heeft zich zaterdagavond afgespeeld in het Franse Saint-Herbot in Bretagne. Een 71-jarige Nederlander schoot zijn 11-jarige buurmeisje dood in haar tuin en verwondde haar ouders. De man is gearresteerd op verdenking van moord en poging tot moord.

Volgens getuigen was het meisje samen met haar 8-jarige zusje aan het schommelen in de tuin rond 22.00 uur, toen de man opeens meerdere schoten op hen afvuurde. Het 11-jarige meisje werd dodelijk getroffen en overleed ter plaatse. Haar ouders, die ook in de tuin waren, werden ook geraakt door kogels. De vader is ernstig gewond en verkeert in levensgevaar, terwijl de moeder lichtere verwondingen heeft opgelopen. Het zusje wist wonderbaarlijk genoeg te ontkomen aan de kogels en bleef ongedeerd.

Na zijn daad trok de Nederlander zich samen met zijn vrouw terug in hun huis, waar de politie hem later heeft gearresteerd. De exacte reden voor de schietpartij is nog onduidelijk, maar lokale media suggereren dat de man verwikkeld was in een grondgeschil met zijn buren. Het Nederlandse echtpaar woont al drie jaar in Saint-Herbot, terwijl de buren, een Brits gezin, er al vijf jaar wonen.

Shock

Het jongste kind is in shock, melden lokale media. Zowel de Nederlandse man als zijn vrouw zijn in hechtenis genomen. De man wordt verdacht van moord op een minderjarige onder de 15 en pogingen tot moord. De zaak is overgedragen aan de onderzoeksbrigade van Châteaulin.

Hoewel de exacte motieven achter deze gruwelijke daad nog onduidelijk zijn, wijst de procureur van Quimper op een voortdurend conflict over een stuk grond grenzend aan beide eigendommen dat al jaren aan de gang is. Een buurman getuigde tegen Le Télégramme dat "deze mensen geen problemen veroorzaakten en heel aardig waren. De vrouw werkte als thuiszorgmedewerker en de man was een klusjesman. Ze waren altijd bereid om te helpen."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.