Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlander die dochtertje (6) misbruikte hoeft cel niet in

Nederlander die dochtertje (6) misbruikte hoeft cel niet in

112

30 juli 2023, 11:23

Een 49-jarige Nederlander die zijn zesjarige dochter seksueel misbruikte in Zuid-Spanje is niet veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar is in plaats daarvan door een rechtbank in Málaga het land uitgezet. Dat melden lokale media.

De man, wiens naam niet is vrijgegeven, kreeg oorspronkelijk een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden. Deze werd echter omgezet in een verbanning uit Spanje en een verbod om het land de komende tien jaar binnen te komen, zo blijkt uit het vonnis dat door het Spaanse persbureau Efe is ingezien.

Contactverbod

Bovendien legde de rechtbank hem een voorwaardelijke gevangenisstraf op van vier jaar en twee maanden. Hierbij horen voorwaarden zoals het verbod om dichter dan 500 meter bij het slachtoffer, haar ouderlijk huis en andere plekken waar zij vaak komt, in de buurt te komen. Daarnaast mag hij op geen enkele wijze contact met haar opnemen, zo meldt het Spaanse persbureau EFE.

Slachtoffers van misbruik door familieleden worden vaak niet geloofd. Melissa strijdt voor erkenning van het leed van deze kinderen, nadat zij zelf jarenlang was misbruikt door haar opa:

Melissa jarenlang misbruikt door haar opa: 'Verkracht worden is erg, niet geloofd worden misschien nog wel erger'
1:58
Melissa jarenlang misbruikt door haar opa: 'Verkracht worden is erg, niet geloofd worden misschien nog wel erger'

De man bekende dat hij zijn dochtertje in 2011 had misbruikt, toen hij alleen thuis was met haar en een jonger zoontje. Hij had het meisje betast terwijl ze lag te slapen. Deze bekentenis leidde ertoe dat de rechtbank de straf onherroepelijk maakte na overleg met het Openbaar Ministerie (OM). Dit betekent dat er geen hoger beroep tegen de uitspraak kan worden aangetekend.

Waarom geen celstraf?

Het OM ging om twee redenen akkoord met het vervangen van de gevangenisstraf door uitzetting. Enerzijds omdat er al een lange periode van twaalf jaar tussen het seksuele misbruik en de afronding van de rechtszaak zat, anderzijds omdat de Nederlander vóór het proces zijn dochter heeft gecompenseerd met 10.000 euro voor civiele aansprakelijkheid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.