Terug

Volg Hart van Nederland

Nabestaanden Carlo Heuvelman hebben 'gemengde gevoelens' bij uitspraak

112

18 nov 2022, 13:04

De nabestaanden van de 27-jarige Carlo Heuvelman hebben "gemengde gevoelens" bij de uitspraak van de rechtbank, zo laat hun advocaat Edwin Bosch vrijdag na afloop weten. Sanil B. (20) kreeg zeven jaar cel voor zijn aandeel in het dodelijke uitgaansgeweld op Mallorca, maar tegen twee medeverdachten Mees T. (19) en Hein B. (19) ontbrak volgens de rechters het bewijs voor betrokkenheid bij de doodslag.

"Aan de ene kant doet de uitspraak recht", zegt de advocaat. "Er is duidelijk vastgesteld wat het aandeel was van onder anderen Sanil in het hele gebeuren. Tegelijkertijd is het heel onbevredigend dat de rechtbank vaststelt dat er naast Sanil ten minste nog een andere dader geweest moet zijn en dat we niet weten wie die dader is."

Dit komt niet onverwacht bij de nabestaanden binnen, legt Bosch uit. "De hele zaak hebben we al gezien dat de verdachten hun mond houden. En het voelt voor hen toch een beetje alsof ze daar nu voor beloond worden."

Acht jaar geëist

Tegen T. en B. waren door het Openbaar Ministerie eerder straffen van acht jaar geëist. De rechter legde hen voor ander geweld op Mallorca waarbij zij betrokken waren dertig maanden maanden op.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.