112
7 nov 2017, 14:00
De moordenaar van Nadine Beemsterboer uit Hoorn, Gerald O., heeft de mogelijkheid de tbs-kliniek waar hij wordt behandeld te verlaten voor onbegeleid verlof. Die mededeling hebben de ouders van Nadine gekregen van het Informatiepunt Detentieverloop. ''Twee jaar geleden is er tbs-verlenging aangevraagd en was iedereen het er wel over eens dat deze man nog lang niet vrij moet komen. En dan krijg je een jaar later ineens deze mededeling. Dit valt ons enorm rauw op ons dak, zeker na wat er allemaal met Anne Faber is gebeurd.” Op 2 december 2006 lokt de dan 34-jarige Gerald O. zijn ex-vriendin Nadine naar zijn woning in Amsterdam. Gerald heeft van tevoren op diverse plekken in zijn woning messen verstopt om Nadine te kunnen aanvallen zodra zij in zijn woning aanwezig was. De ouders van de 20-jarige Nadine raadde hun dochter af langs Gerald te gaan, maar de lieve Nadine vond dat Gerald geestelijke steun verdiende, zelfs nu de relatie verbroken was. Ze stuurde haar moeder nog een laatste berichtje ''mam, ik bel je zo terug.'' dat belletje kwam nooit. Kort nadat Nadine aankwam in de woning van Gerald, heeft hij haar doodgestoken.
De rechtbank in Amsterdam veroordeelde de 35-jarige Gerold O. tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs voor het doodsteken van Nadine. De ex-marinier had de 20-jarige studente uit Hoorn eind vorig jaar in zijn woning in Amsterdam met meer dan dertig messteken omgebracht. O. had zijn ex-vriendin onder valse voorwendselen naar zijn huis gelokt in de Derkinderenstraat in Amsterdam-West. Met 'Code Rood' in zijn hoofd kon hij het niet verkroppen dat Nadine hem had verlaten. In zijn woning had hij op diverse plaatsen messen verstopt met het voornemen haar te doden. Nadat zij arriveerde, draaide O. volkomen door. Na de moord ging hij er vandoor met 190 euro. Aanvankelijk werd aangenomen dat O. zou lijden aan een posttraumatische stressstoornis die hij had opgelopen na een missie in Cambodja. Uit onderzoeken in het Pieter Baan Centrum bleek daar geen sprake van te zijn. De straf komt overeen met de eis van justitie.
Na de moord op Nadine deden honderden mensen mee aan een stille tocht. De ouders en de zus richtten na haar dood de Nadine Foundation op, waarmee ze geld inzamelen voor de preventie van geweld.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.