Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder, vrouw en kinderen gewurgd: OM eist weer levenslang tegen Onur K.

Moeder, vrouw en kinderen gewurgd: OM eist weer levenslang tegen Onur K.

112

6 juni 2023, 16:33

Ook in hoger beroep is dinsdag levenslang geëist tegen Onur K. (36) uit Etten-Leur. Hij wordt verdacht van het wurgen van zijn vrouw (31), zijn moeder (65) en zijn twee kinderen (2 en 6) in maart 2020.

Bij de rechtbank was in september 2021 al levenslang geëist vanwege de viervoudige moord. De rechtbank ging echter uit van drie keer doodslag en één keer moord en legde daarom niet de hoogst mogelijk celstraf op, maar dertig jaar.

De aanklager was het daar dinsdag niet mee eens. Hij vindt dat er sprake is van vier keer moord: "Hij had een bizar, monsterlijk plan." K. bekende alleen de moord op zijn moeder. Hij zou zijn vrouw en kinderen zelf dood hebben aangetroffen in de woning aan de Dasseburcht en geeft de schuld aan onbekende buitenlanders aan wie hij grote sommen geld schuldig zou zijn. "Een kletsverhaal", aldus de advocaat-generaal.

Drogeren

In de ogen van justitie had K. zulke hoge gokschulden dat hij zijn huis moest verkopen. Hij had zijn gezin wijsgemaakt dat hij een nieuw huis had gekocht. Daarop zou hij, op de dag dat zijn vrouw voor het eerst naar de nieuwe woning zou gaan, uit schaamte zijn gezin hebben vermoord.

Hij drogeerde, volgens de aanklager, zijn vrouw met de zware pijnstiller oxycodon en wurgde de drie met een usb-kabel. Daarna belde hij zijn moeder om op de kinderen te passen. Hij drogeerde en doodde haar ook, om haar het lijden van de rouw te besparen. Dat laatste heeft hij bekend.

Opwelling

De advocaat van Onur K. bepleitte vrijspraak voor het doden van de echtgenote en kinderen, omdat anderen de moorden kunnen hebben gepleegd. Het doden van zijn moeder moet volgens hem gezien worden als een opwelling, doodslag in plaats van moord. Hij bepleitte 8 jaar cel vanwege een enkelvoudige doodslag, maar in elk geval geen levenslange straf.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.