Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder die twee weken oude baby uit raam gooide mist haar zoon: 'Ik betreur het'

112

9 juni 2023, 20:09

"Ik mis mijn zoon ontzettend en ik betreur datgene wat ik heb gedaan", zei de 32-jarige Oksana B. uit Oekraïne tegen de rechtbank. Zo meldt Omroep West. De vrouw stond vrijdagmiddag terecht op verdenking van het doden van haar twee weken oude zoontje Daniel.

De Oekraïense gooide het kindje in februari uit een raam op de tweede verdieping van een appartement in de Haagse Schilderswijk. De moeder verbleef daar in een opvang voor Oekraïense vluchtelingen, schrijft Omroep West. Het baby'tje kwam op straat terecht, waar agenten het kind zwaargewond aantroffen. De 32-jarige moeder was als enige in de woning.

Agenten troffen het zwaargewonde kind aan op straat, nadat rond 10.00 uur een melding was binnengekomen:

Kind zwaargewond na val uit raam in Den Haag, persoon aangehouden
0:23
Kind zwaargewond na val uit raam in Den Haag, persoon aangehouden

Meteen was duidelijk dat het kind niet zelf uit het raam geklommen kon zijn. De moeder werd aangehouden en overgebracht naar het psychiatrisch centrum van de gevangenis in Zwolle. Het jongetje kwam zwaargewond in het ziekenhuis terecht en overleed op 6 maart.

Onderzoek door psycholoog

Tijdens de eerste zitting werd duidelijk dat de Oekraïense moeder onderzocht gaat worden door een psycholoog en een psychiater, aldus Omroep West. Ook komt er een zogeheten milieuonderzoek naar de omgeving van de vrouw.

Verder wordt er een toxicologisch onderzoek gedaan en nog een medisch onderzoek naar het kind. Omdat dat laatste rapport langer op zich laat wachten dan verwacht, zal de zaak pas tegen het eind van het jaar inhoudelijk worden behandeld.

Omroep West

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.