Terug

Volg Hart van Nederland

Tweede minderjarige verdachten aangehouden voor explosie Rotterdam

112

9 mei 2023, 13:49

De politie heeft een tweede verdachte weten aan te houden voor betrokkenheid bij een explosie in Rotterdam. Vooral de leeftijd van de verdachte is opvallend, want net als de eerder aangehouden verdachte (17) is hij piepjong: 16 jaar. Hij zou 21 februari betrokken zijn bij een bomaanslag bij een flat aan de Sint Andriesstraat.

Het explosief was dusdanig krachtig dat het gebouw enorme schade opliep en de bewoonster van de getroffen woning naar het ziekenhuis moest. Ook een bijzonder detail aan deze aanslag is dat deze, in tegenstelling tot andere explosies die vaak 's avonds, 's nachts of in de zeer vroege ochtend plaatsvinden, op klaarlichte dag plaatsvond.

Wonder

De politie stelt dat met het plaatsen van een explosief de daders het risico nemen op zwaargewonden of doden. "Rechercheurs van de Forensische Opsporing die altijd onderzoek doen na de explosies, zien regelmatig zulke krachtige brandbommen of explosieven dat het een wonder is dat er niet meer en zwaardere gewonden zijn gevallen. Om deze reden is het plaatsen van een explosief een ernstig delict dat verdachten zwaar aangerekend wordt."

De op 18 april aangehouden verdachte, een 17-jarige Rotterdammer, is wapenbezit ten laste gelegd. Hij zit nog steeds vast en wordt aanstaande woensdag voorgeleid.

In Rotterdam en omgeving zijn dit jaar al tientallen incidenten geweest met explosies en beschietingen. Op maandag stond de teller op 55, meer dan heel vorig jaar. Veel incidenten zouden het gevolg zijn van ruzies tussen criminelen door bijvoorbeeld verdwenen of gestolen partijen drugs.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.