Terug

Volg Hart van Nederland

Minderjarige aangehouden in zaak bedreiging Amsterdamse middelbare school

112

24 mei 2023, 21:32

In de zaak van de bedreiging aan het adres van de Amsterdamse middelbare school Spinoza20first is iemand aangehouden. Het gaat om een minderjarige Amsterdammer, meldt de politie woensdagavond.

Nadat dinsdagavond een melding van de bedreiging was binnengekomen, deed de politie onderzoek. De minderjarige zit vast en het onderzoek is nog in volle gang, aldus de politie. Daarom wordt er verder geen inhoudelijke informatie gegeven over de zaak.

Dichte deuren

De school was woensdag gesloten wegens de bedreiging en maakte woensdag bekend donderdag nog dicht te blijven. Dat meldde de school wel voordat de politie naar buiten bracht dat iemand is aangehouden. Leerlingen zullen digitaal les krijgen en examenleerlingen maken hun eindexamens op een andere locatie.

Het is nog onduidelijk of de school toch open kan nu er iemand is opgepakt.

Dinsdagavond ging een bericht rond op Snapchat waarin werd gedreigd met een schietpartij. "Morgen schietpartij op spinoza?? Kijk uit voor mensen op spinoza20first!! Tussen 13:00 en 14:00", zo viel er te lezen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.