Terug

Volg Hart van Nederland

Militair verdacht van onder invloed doodrijden 83-jarige fietser in Weert

112

11 aug 2023, 18:46

De marechaussee heeft een militair aangehouden voor het doodrijden van een 83-jarige fietser in het buitengebied tussen Weert en Bludel. De militair zou onder invloed zijn geweest en zijn doorgereden na de aanrijding waarbij het slachtoffer in een hulpeloze situatie achterbleef.

De bejaarde fietser uit Weert werd donderdagmiddag rond 16.15 uur aangereden vlakbij de Brabantse grens bij Budel. De militair crashte na de aanrijding tegen een boom aan zo'n honderd meter verderop.

Er werden meerdere pogingen gedaan om de fietser te reanimeren, maar dit was helaas zonder succes. De man overleed aan zijn verwondingen. De militair raakte ook gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aangehouden.

Verdacht

De militair wordt verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident, het verlaten van de plaats van het ongeval waarbij het slachtoffer in een hulpeloze toestand is achtergelaten, en van het rijden onder invloed. De woordvoerder van de marechaussee laat weten dat het nog niet bekend is of het om drank of drugs gaat.

De beelden van het ongeval laten zien dat de auto zwaar beschadigd is geraakt. Aan een tak van een boom hing zelfs de fiets van het slachtoffer.

Beeld: Track '88

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.