Terug

Volg Hart van Nederland

'Henk geëlektrocuteerd door schok met hoogspanningsleiding'

'Henk geëlektrocuteerd door schok met hoogspanningsleiding'

112

12 nov 2023, 12:35

Bij een tragisch ongeval in Chili is een 49-jarige Nederlander om het leven gekomen. Dat meldt de Chileense krant Soy de Chili. Volgens de krant gaat het om Henk uit het Noord-Hollandse Breezand. Hij zou al een aantal jaar in het Zuid-Amerikaanse land wonen.

De man werkte op buitenplaats Huiño Huiño. Hij hield daar een metalen buis vast die per ongeluk in contact kwam met een hoogspanningsleiding. De schok werd hem fataal.

In oktober stond een man in Tilburg ook onder spanning toen hij een lamp wilde ontkoppelen. Hij kan het gelukkig nog wel navertellen:

Man (45) geëlektrocuteerd tijdens feest in Tilburg
0:32
Man (45) geëlektrocuteerd tijdens feest in Tilburg

Bloemen

Het Chileense medium zegt dat er meerdere medewerkers getuige waren van het dramatische arbeidsongeval. De collega's van Henk zeggen dat de buis die de schok teweegbracht, bedoeld was voor het besproeien van bloemen.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hulp mocht helaas niet meer baten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van het overlijden van de man en zegt tegen De Telegraaf dat de nabestaanden recht hebben op consulaire bijstand.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.