Terug

Volg Hart van Nederland

Tankwagen met duizenden liters melk glibbert van de weg en belandt in water

112

22 feb 2023, 09:43

Een melktankwagen gevuld met maar liefst 20.000 liter verse melk is dinsdagavond op weg richting Baarn uit de bocht gevlogen en in het water beland. De weg waarop de tankwagen reed was spiegelglad door de modder, nadat een boer er eerder deze week mest had uitgereden.

De crash gebeurde rond 18.40 uur. De boer die de mest had uitgereden had naast de weg nog een kartonnen waarschuwingsbordje geplaatst met daarop de tekst 'slipgevaar', maar dat mocht niet baten. De melktankwagen gleed door de modder van de weg en belandde daarna op de kant in het naastgelegen water.

Oliescherm

De chauffeur van de tankwagen bleef ongedeerd. Om te voorkomen dat de wagen olie zou lekken in de wetering, werd een oliescherm geplaatst. De tankwagen lekte geen melk, maar moest wel volledig worden leeggepompt voordat deze kon worden geborgen. Het leegpompen van de melktank duurde zo'n vijf uur.

Precies om middernacht stond de melktankwagen weer op het droge.

Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.