Terug

Volg Hart van Nederland

Meisje (15) door oudere man aangerand in trein naar Zwolle: 'Pure pijn en onmacht wat je dan voelt'

Meisje (15) door oudere man aangerand in trein naar Zwolle: 'Pure pijn en onmacht wat je dan voelt'

112

15 dec 2022, 11:19

Een 15-jarig meisje is maandagochtend in de trein van Arnhem naar Zwolle aangerand door een oudere man. De man kwam ter hoogte van Dieren naast het meisje zitten en begon het minderjarige slachtoffer tegen haar wil in tussen haar benen te betasten. De moeder van het meisje doet bij Hart van Nederland haar verhaal.

Het 15-jarig meisje (haar naam is bij de redactie bekend) stapte maandagochtend in Arnhem op de trein om naar haar middelbare school in Drenthe te gaan. Het weekend daarvoor had ze bij haar vader doorgebracht. Ter hoogte van het Gelderse Dieren komt een oudere man naast haar zitten. Vrijwel meteen begint hij het minderjarige meisje tussen haar benen te betasten. Het meisje bevriest.

Tot aan de eerste treinstop in Zutphen gaat de verdachte zijn gang. Als de trein op het station tot stilstand komt, grijpt de tiener haar kans om te vluchten en verlaat de trein. De verdachte blijft vermoedelijk in de trein zitten.

'Mama bel me a.u.b. terug'

"Toen ik wakker werd had ik tig gemiste oproepen van mijn jongste dochter. Toen ik haar sms las met 'Mama, bel me a.u.b. terug' heb ik haar meteen teruggebeld", vertelt de moeder van het meisje aan Hart van Nederland.

Het verhaal wat ze daarna van haar dochter te horen kreeg, ging door merg en been: "Ze was zo hard aan het huilen, het is pure pijn en onmacht wat je dan voelt", vertelt de moeder. "Gelukkig was ze op dat moment al uitgestapt en terug aan het reizen naar Arnhem. Met de vaste telefoon in mijn andere hand heb ik meteen 112 gebeld."

Niet veel later wordt haar dochter door de politie opgevangen op station Arnhem. De moeder van het meisje blijft het onbegrijpelijk vinden dat tot dan toe geen enkele omstander haar dochter enige hulp heeft geboden. "Ze is een kleine meid voor haar leeftijd en loopt heel hard te huilen. Het is echt geen heldendaad om aan een 15-jarige te vragen hoe het met haar gaat."

DNA-onderzoek en beelden terugkijken

De politie heeft de broek van het jonge slachtoffer direct na de gebeurtenis meegenomen voor DNA-onderzoek en zal de bewakingsbeelden uit de trein zorgvuldig onderzoeken. De verdachte lijkt tot op heden spoorloos. Volgens de moeder van het slachtoffer gaat het om een licht getinte man van vermoedelijk tussen de veertig en vijftig jaar oud. De man droeg tijdens de bewuste treinreis een zwarte jas, een spijkerbroek en een donkere gehaakte muts.

De politie laat aan Hart van Nederland weten geen details van de betrokkenen te bevestigen, maar zegt bekend te zijn met de zaak. Een onderzoek naar de toedracht en verdachte loopt.

Melden kan via sms of app naar 06 1318 1318

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.