Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere graven 'moedwillig' vernield, politie zoekt contact met nabestaanden

Meerdere graven 'moedwillig' vernield, politie zoekt contact met nabestaanden

112

11 juli 2023, 13:48

In het Utrechtse Rhenen zijn op zondag vijf of zes graven vernield op de begraafplaats aan de Achterbergsestraatweg. Een woordvoerder van de politie zegt dat het gaat om "grove" en naar het lijkt "moedwillige" vernieling. Zo is op een van de verwoeste graven een glazen plaat kapotgeslagen.

Volgens de woordvoerder ziet de politie op dit moment nog geen verband tussen de vernielde graven. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Ook hopen ze in contact te komen met nabestaanden.

Ook in Nijmegen werden vorig jaar graven vernield. In deze reportage is te zien wat dat voor effect heeft op nabestaanden:

23 graven vernield op Nijmeegse begraafplaats
1:53
23 graven vernield op Nijmeegse begraafplaats

Mensen die iets gezien of gehoord hebben, of andere informatie over het voorval hebben kunnen bellen naar 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.