Terug

Volg Hart van Nederland

Medewerker van zorgvilla voor kwetsbare kinderen verdacht van ontucht

Medewerker van zorgvilla voor kwetsbare kinderen verdacht van ontucht

112

24 juni 2022, 19:25

Een zorgmedewerker van een instelling van chronisch zieke kinderen in Waalre wordt verdacht van ontucht. De medewerker van de kinderzorgvilla is inmiddels op non-actief gesteld in verband met het onderzoek door de autoriteiten, zei een woordvoerster van Villa ExpertCare na berichten hierover in regionale media.

De woordvoerster van de instelling zei "enorm geschrokken" te zijn. "Je hebt hier te maken met een kwetsbare doelgroep, kinderen die niet altijd voor zichzelf kunnen praten. Vreselijk." In de zorginstelling wonen ernstig zieke kinderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

Donderdag zijn de ouders van de kinderen die verblijven in Villa ExpertCare Waalre (voorheen Mappa Mondo) op de hoogte gesteld door de directie van de instelling, de politie en de GGD. "Vanuit de ouders waren er veel vragen tijdens de informatiemiddag. Inhoudelijk kon de politie geen informatie delen in verband met het lopende onderzoek en de privacy", aldus de woordvoerster.

Villa ExpertCare is naar eigen zeggen "geschrokken van het bericht van ongewenst gedrag en hoopt dat er snel meer duidelijkheid ontstaat voor alle betrokkenen". De instelling heeft melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Volgens de woordvoerster doet het openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar de vermeende ontucht. "We wachten af wat daar uitkomt", zei ze. Bij het OM was vrijdagavond niemand voor een reactie bereikbaar.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.