Terug

Volg Hart van Nederland

Massale steun voor nabestaanden dodelijk schietdrama zorgboerderij: al duizenden euro's opgehaald

112

10 mei 2022, 22:32

Twee doneeracties voor de nabestaanden van de slachtoffers van het schietincident in Alblasserdam hebben nu al duizenden euro's opgehaald. Ralf van Gameren, die zelf op de zorgboerderij werkt, is zaterdag een actie gestart die al ruim 5.100 euro heeft opgeleverd. Bij een tweede doneeractie staat de teller binnen een paar uur al op ruim 17.000 euro.

Op de zorgboerderij Tro Tardi werden afgelopen vrijdag een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw doodgeschoten. Een 13-jarige jongen en een 20-jarige vrouw raakten bij de schietpartij zwaargewond. De dader bracht hiervoor ook een man in Vlissingen om het leven.

Lief meisje

Voor Ralf was het behoorlijk schrikken. Hij werkt op de zorgboerderij, maar niet op vrijdagen, waardoor hij zelf geen getuige was van het drama dat zich toen voltrok. Het overleden meisje, Ann-Sofie, kende hij goed. "Het was een heel lief meisje, we gingen wel eens een rondje fietsen samen."

De doneeractie van Ralf heeft inmiddels ruim 5.100 euro opgehaald, maar hij wil graag 50.000 euro ophalen. Het geld is voor de nabestaanden, maar ook voor de zorgboerderij. "Ik wil camera's voor bij het hek en misschien een nieuw hek, zodat iedereen zich er weer veilig voelt." Ralf zelf is niet bang, hij denkt dat het niet meer zal gebeuren nu de dader is opgepakt.

Het zal je kind maar zijn

Ralf's moeder Betsy wil er niet aan denken wat er was gebeurd als Ralf wel op de boerderij was geweest. "Dat moet je meteen naast je neerleggen, anders word je gek. Het zal je kind maar zijn." Maar voor Ralf is het zeker niet makkelijk. "Het komt bij hem anders binnen dan bij ons, omdat hij een beperking heeft. Het lijkt alsof hij stabiel is, maar hij is soms heel stil en dan moet hij ineens huilen."

"Toch wilde hij meteen langs de deuren om geld te op te halen," zegt ze. "Ik ben echt trots op hem." En hij is niet de enige. De familie van het overleden meisje, Ann-Sofie, is ook een doneeractie gestart. Zij hebben binnen een paar uur al ruim 17.000 euro opgehaald. "Wij zouden het fijn vinden om het gezin financieel te kunnen ondersteunen voor bijvoorbeeld de hoge kosten van de uitvaart, niet dat we daarmee iets van het enorme verdriet weg kunnen nemen."

Onderzoek

De verdachte wordt verdacht van drie keer moord dan wel doodslag en twee pogingen daartoe. Het OM laat weten dat het onderzoek in volle gang is. Volgens meerdere media gaat het om John S.. Hij was in het verleden cliënt in de zorgboerderij. Volgens justitie heeft de man inmiddels meerdere verklaringen afgelegd.

Vlak voordat de man het vuur opende op de zorgboerderij, stuurde hij een e-mail naar RTL Boulevard. In zijn bericht zegt de 38-jarige John S. dat het "al jaren oorlog" in zijn hoofd is. Hij schrijft onder andere over zelfmoordgedachten en een obsessie om een vuurwapen te kopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.