Terug

Volg Hart van Nederland

Man vindt eigen autobanden na diefstal terug op Marktplaats en ontmaskert bende

112

23 juli 2023, 21:37

Een man heeft wel extreem geluk nadat hij zijn eigen gestolen autobanden op Marktplaats ontdekte. Nadat zijn BMW-banden waren gestolen ging de man online op zoek naar vervangende banden en stuitte per toeval op zijn eigen banden.

De man uit Apeldoorn maakte een afspraak met de verkoper om de banden te bekijken, waarbij hij al snel tot de conclusie kwam dat deze inderdaad van zijn eigen voertuig waren. Hij waarschuwde onmiddellijk de politie, die bij aankomst op het adres ontdekte dat de woning en schuur van de verkoper gevuld waren met een breed scala aan auto-onderdelen.

Tientallen auto-onderdelen

De ingeschakelde politie stuitte zondagmiddag in de woning aan de Aalbert Cuyplaan in Apeldoorn tientallen auto-onderdelen. De vondsten variëren van autobanden tot katalysatoren. Volgens de aanwezige agenten zijn de goederen vermoedelijk afkomstig van diefstal en zijn daarom in beslag genomen voor verder onderzoek. Bij de inbeslagname werden de agenten geassisteerd door meerdere bergers, die hielpen bij het afvoeren van de goederen.

Op dit moment is het nog onduidelijk of er arrestaties zijn verricht in verband met de vondst. Ook is het nog niet bekend hoe de politie in eerste instantie op het adres aan de Aalbert Cuyplaan in Apeldoorn is gestuit. Het onderzoek naar de mogelijke herkomst en eigenaarschap van de gevonden auto-onderdelen is in volle gang. Het verhaal van de man uit Apeldoorn onderstreept nog eens het belang van waakzaamheid bij online aankopen en verkopen.

Beeld: SPSMedia

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.