Terug

Volg Hart van Nederland

Man die op spoor werd geduwd zou daarvoor minderjarige ongewenst hebben gekust

112

11 mei 2023, 08:44

De man die vorige week werd mishandeld en op het spoor werd geduwd op station Bijlmer Arena, zou daarvoor een minderjarige jongen ongevraagd hebben gezoend. Dat meldt Het Parool. Inmiddels is aangifte van aanranding gedaan. Het mishandelde slachtoffer is nog altijd spoorloos.

De Amsterdamse krant schrijft dat minstens drie verdachten hebben verklaard dat een blanke man een jongen van 16 jaar oud ongevraagd op de mond heeft gekust. Hierna zou de minderjarige jongen zijn vrienden om hulp hebben geroepen. Ze spreken de man aan op zijn gedrag maar hierna zou de man de jongen nog een keer hebben aangeraakt. "Hij leek dronken want hij deed heel gek", aldus een verklaring.

Op camerabeelden van het station zou te zien zijn dat de jongen en de man eerst in gesprek zijn. Hierna escaleert de boel en gaan de drie jongens de man te lijf, waarna tientallen jongeren naar de vechtpartij rennen. De man wordt mishandeld en vervolgens op het spoor geduwd. Het gewonde slachtoffer klimt een ander perron op en wordt hier opgevangen door een treinreiziger.

'No police'

Deze getuige is inmiddels gehoord en zegt dat het om een mogelijk Italiaanse man gaat, van circa 40 jaar oud, die meerdere verwondingen aan zijn hoofd had. Hij speekt geen Nederlands en nauwelijks Engels. Toen de getuige 112 wilde bellen, zou het slachtoffer hebben gezegd: "No, no, no police". Op beelden is te zien dat hij vervolgens in een trein richting Schiphol stapt.

Poging tot doodslag

Een aantal van de aangehouden minderjarigen wordt verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. Een advocaat van een van de verdachte zegt tegen de krant dat zijn cliënt nu van mening is dat hij anders had moeten reageren. “Een puberbrein van een net 16-jarige jongen functioneert anders dan dat van een volwassene, zeker als hij belaagd wordt met een seksueel delict”, laat de raadsman weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.