Terug

Volg Hart van Nederland

Man krijgt 3 maanden voorwaardelijk voor stiekem afdoen condoom

112

14 mrt 2023, 13:43

De 28-jarige Khaldoun F. uit Rotterdam is dinsdag veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk voor het stiekem verwijderen van een condoom tijdens de seks. De rechtbank in Dordrecht beoordeelt dit als dwang. De man werd vrijgesproken van verkrachting. Nooit eerder is in Nederland een man voor ‘condoombedrog’ veroordeeld.

Tijdens een date in de zomer van 2021 met een vrouw spraken ze af dat K. een condoom zou gebruiken. Toen ze lepeltje-lepeltje lagen zou hij het voorbehoedmiddel ongemerkt hebben afgedaan.

Stealthing

De zaak waarin K. terechtstaat gaat over zogeheten stealthing, waarbij mannen een condoom hebben afgedaan of achterwege hebben gelaten zonder toestemming en medeweten van hun bedpartners. Het is een vorm van gedwongen onveilige seks, zei de officier van justitie tijdens de inhoudelijke behandeling.

Eerder sprak Hart van Nederland met Karlijn*, zij werd vijf jaar geleden slachtoffer van stealthing en nog altijd ondervindt ze er de nare gevolgen van:

Moet stiekem condoom afdoen strafbaar worden? 'Gevoel van vernedering overheerst'
2:23
Moet stiekem condoom afdoen strafbaar worden? 'Gevoel van vernedering overheerst'

Misbruik van vertrouwen

De rechtbank oordeelt dat K. misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat zijn bedpartner in hem had gesteld. De rechtbank neemt het K. kwalijk dat zij een soa kon oplopen of ongewenst zwanger zou kunnen worden.

Anale seks

In een tweede zaak is de 26-jarige Rotterdammer Ruben R. verdachte. Hij bleek het tweede condoom, waar hij op eigen initiatief om had gevraagd voor de anale seks, na het voorspel te zijn "vergeten". Hij zou namelijk erg onder de indruk zijn geraakt van de seksspeeltjes van zijn bedpartner.

Hij hoorde een celstraf van een jaar tegen zich eisen, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank sprak hem vrij.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.