Terug

Volg Hart van Nederland

Man (80) aangehouden om winkeldiefstal: 'Ik kan niet rondkomen van AOW'

Man (80) aangehouden om winkeldiefstal: 'Ik kan niet rondkomen van AOW'

112

23 apr 2022, 19:43

Een 80-jarige man is zaterdagmiddag aangehouden in winkelcentrum De Leyens in Zoetermeer nadat hij betrapt was op het stelen van eten uit de Albert Heijn. "Triest verhaal", reageert wijkagent Rob Doorneveld.

De man had voor 17,75 euro aan ham, kaas, fricandeau en Hollandse garnalen gestolen. De reden is inderdaad triest, aldus de wijkagent: "De man verklaarde dat hij moeilijk kon rondkomen van zijn AOW'tje."

Op sociale media vragen bezorgde mensen of ze in contact met de man kunnen komen. "Kan ik voor deze man dit bedrag betalen dat jullie het bij hem bezorgen?" vraagt een Twitteraar zich af. "En maak er dan 20 euro van en doe er dan ook brood bij." Ook anderen uiten hun zorgen: "Wees voor onze medemensen barmhartig," aldus Ans.

Hulp

Volgens de wijkagent heeft de man nog nooit eerder gestolen en heeft hij een reprimande gekregen. "Bij een volgende keer volgt er dan een boete", zegt Doorneveld. "Tevens schakelen wij in dit geval ook hulpverlening in. Ik ga binnenkort bij hem langs."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.