Terug

Volg Hart van Nederland

Lucky moet naar het Pieter Baan Centrum, genoeg bewijs voor moord

112

22 mei 2023, 16:10

Minh V., beter bekend onder zijn bijnaam Lucky, wordt in juli voor psychiatrisch onderzoek opgenomen in het Pieter Baan Centrum. De 49-jarige wordt verdacht van het neerschieten van zijn ex-vriendin en haar moeder in Zwijndrecht. De officier van justitie zei maandag op de eerste inleidende zitting genoeg bewijs te hebben om te kunnen spreken van moord.

Bij de schietpartij op 21 januari werd de 66-jarige moeder van V.’s ex-vriendin doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. Na de schietpartij was Lucky ruim een maand op de vlucht. Hij wordt verdacht van moord en een poging tot moord.

De officier van justitie ziet genoeg bewijs voor moord, omdat er in haar ogen sprake was van een vooropgezet plan. "Het zag eruit als een gerichte aanval", zei ze bij de start van de strafzaak. V. is de schutter, weet het OM op basis van beeldmateriaal, zijn bekentenis, getuigen en het in beslag genomen wapen.

Dit is alles wat we weten over de arrestatie van Lucky
0:53
Dit is alles wat we weten over de arrestatie van Lucky

Chatberichten en routines

De officier baseert zich onder meer op chatberichten die verdachte naar zijn ex-vriendin stuurde. "Hij was boos en gefrustreerd door de verbroken relatie en kon dat niet verkroppen. Hij heeft haar veelvuldig gebeld, gesmeekt en bedreigd", aldus de officier. "In een van de laatste berichten die hij aan haar stuurde schreef hij ‘tot de dood ons scheidt’", aldus het OM.

Ook zou V. haar meermalen hebben geobserveerd om haar routines te onderzoeken. Een week voor de schietpartij gaf hij volgens het OM een tas met kleding af aan een vriend, met de bedoeling om uit de handen van de politie te kunnen blijven. Dit lukte hem vijf weken lang.

Vastberadenheid

Op 21 januari heeft Lucky zijn ex opgezocht om met haar te praten. Bij het winkelcentrum heeft hij haar aangesproken. De officier: "Zij begon te gillen. Omstanders bemoeiden zich ermee, waarop er is geschoten." V. schoot eerst in de lucht, daarna op zijn ex en toen op haar moeder. "Nadat haar moeder probeerde te helpen, heeft hij ook haar zonder enige aarzeling neergeschoten. Volgens diverse ooggetuigen maakte hij een kalme en vastberaden indruk."

De officier ziet nog meer bewijs voor voorbedachte raad. Zo vluchtte Lucky in een gestolen BMW en stapte hij later over in een Skoda, die hij samen met zijn telefoon dumpte. Uit onderzoek op het vuurwapen bleek dat V. het wapen pas kort in zijn bezit had.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.