Terug

Volg Hart van Nederland

Louche loodgieter stuurt dikke rekeningen voor onfrisse zaakjes

112

8 juli 2021, 17:30

Een malafide loodgieter zorgt voor slapeloze nachten bij de scouting in Weurt en bij ondernemer Rico. De scoutinggroep kreeg een rekening van bijna 2500 euro voor nog geen uurtje werk en Rico heeft constant boze mensen aan de telefoon. Ze verwarren zijn bedrijf met dat van de louche loodgieter.  

Sinds driekwart jaar krijgt de ondernemer uit Alkmaar geregeld mailtjes en belletjes van boze klanten. Maar het zijn geen klanten van zijn bedrijf RS Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten. Ze zijn op zoek naar RS Schoonmaakservice uit Almere.

'Vuile hufter!'

Rico: “Het begon toen mensen op Texel mij belden en appten: hun rioolprobleem was niet opgelost en ik moest snel komen. Toen ging het balletje rollen. Ik word nu geregeld benaderd dat ik moet terugkomen, omdat het riool niet goed is ontstopt.”  

Dat gaat niet altijd even subtiel: “Van de week nog iemand die mij mailt. Hij noemt me een vuile hufter en weet ik het wat. Ik denk: wat is dit nu weer? Hij zei: ‘we hebben je opgegeven bij Opgelicht, je krijgt flink op je flikker!’ Nee, dit is echt niet leuk.” 

'Oplichter, pas op' 

Maar wie is RS Schoonmaakservice uit Almere? De telefoon is onbereikbaar, het nummer is niet meer actief. Op internet staan zes recensies: allemaal negatief, de gemiddelde score is een 1,3. ‘Oplichter’, ‘waardeloos’, ‘pas op’, staat er in de recensies. Want de loodgieter levert kennelijk niet alleen slecht werk, hij presenteert achteraf ook een gepeperde rekening.  

Daarover kan Mitch Willemsen meepraten. Hij is interim-voorzitter van Scouting st. Andries in Weurt. “We hadden een verstopping in de toiletten”, vertelt Mitch. De poep liep buiten over het terrein. “We hadden dus snel een loodgieter nodig. Die vonden we. Met een trekveer had hij de verstopping snel verholpen, hij was nog geen uur bezig.”  

Verbaasd ontvangt de scouting dan ook de rekening: maar liefst 2443 euro mogen ze lappen. Ertegenin gaan heeft geen zin: Mitch: “Tijdens de reparatie heeft iemand van ons tweemaal een handtekening moeten zetten die volgens medewerker Sidney bedoeld was voor het bevestigen van de start- en eindtijd. Want het bedrijf werkt met een uurtarief. Vervolgens is de factuur opgesteld met een veel te hoog bedrag en de handtekening eronder gezet. De politie kan er weinig tegen doen.” Het is zuur geld voor de scoutinggroep, die toch al krap bij kas zit.

'Amateuristisch'

Johan Weijers is directeur van een riooltechniekbedrijf uit de buurt. Hij kent de Almeerse loodgieter wel: “Ze verzinnen daar van alles en zetten het dan op de factuur”, vertelt hij. Als het probleem dan niet is verholpen, wordt zijn bedrijf gebeld om de ellende op te lossen.

Ook Mitch schakelde Johan in, hij wilde weten of een factuur van bijna 2500 euro normaal is. Dat is niet zo. “Zo’n klus kan nooit meer dan een paar honderd euro kosten. En bovendien is de klus helemaal niet goed gedaan; het is amateuristisch gedaan”, vertelt Johan.

Met de gebakken peren

“Wij zijn inmiddels al bij heel veel mensen geweest, omdat hun storing niet werd verholpen. Ik denk een keer of elf", vertelt Johan verder. "Ik was laatst bij een vrouw, die moest 4000 euro betalen voor 28 meter veren (wordt gebruikt om riool te ontstoppen, red.). Nou, dat kan nooit meer zijn dan een meter of vijf, zes. En dan betaal je een paar tientjes. Het is pure oplichting wat deze man aan het doen is.”

Ondertussen zitten Mitch en Rico met de gebakken peren. Voor Mitch gloort hoop: sinds hij een paar dagen terug voor het eerst zijn verhaal deed, heeft de scouting met een inzamelingsactie ruim 850 euro opgehaald. Bovendien bood een advocaat aan te helpen.   

Voor Rico is er nog geen oplossing: “Mijn goede naam gaat er zo aan - en ik werk niet eens als loodgieter. Wij doen schoonmaak van panden, gevels en ramen. Ik werk al 40 jaar en de laatste 14 jaar voor mezelf. Maar je bent als bedrijf zo weg. Daarom wil ik dat dit stopt!”  

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.