Terug

Volg Hart van Nederland

Lijnbus brandt uit in Eindhoven, inzittenden weten aan vlammen te ontkomen

112

11 apr 2023, 10:27

Een lijnbus is dinsdagochtend uitgebrand in een woonwijk in Eindhoven. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door het Eindhovens Dagblad. Een woordvoerder van vervoersbedrijf Hermes meldt dat de passagiers en chauffeur ongedeerd zijn gebleven.

De brand in de lijnbus aan de Diamantring in het noorden van Eindhoven ontstond omstreeks 06.30 uur. De woordvoerder van de brandweer laat weten dat het vuur snel onder controle was en dat huizen in de wijk geen schade hebben opgelopen. "Wel is door de brand een auto in de wijk beschadigd."

Op beelden is te zien dat er bijna niets meer van de bus over is:

Lijnbus brandt uit in woonwijk, inzittenden weten aan vlammen te ontkomen
0:39
Lijnbus brandt uit in woonwijk, inzittenden weten aan vlammen te ontkomen

De oorzaak van de brand is onbekend. De zegsman van Hermes laat weten dat de brand vermoedelijk ontstond in het motorcompartiment van de dieselbus.

ANP

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.