Terug

Volg Hart van Nederland

 Lesbisch stel belaagd: regenboogvlag vernield en steen door ruit gegooid

Lesbisch stel belaagd: regenboogvlag vernield en steen door ruit gegooid

112

21 aug 2023, 13:03

Bij twee 36-jarige vrouwen in Amsterdam-Noord is afgelopen weekend eerst een regenboogvlag van hun gevel getrokken en vervolgens een steen tegen hun ruit gegooid. Het stel heeft voor de tweede keer binnen een week aangifte gedaan bij de politie, meldt AT5.

Zaterdag werden de vrouwen slachtoffer van de eerste vernieling. Een regenboogvlag die ter ere van Pride aan de gevel van hun woning in Oostzanerwerf wapperde, werd met stok en al naar beneden getrokken. Ondanks de beschadigde houder en vlaggenstok, bleef de vlag zelf ongedeerd. Het stel besloot daarop de vlag uit het raam de hangen.

'Had heel slecht kunnen aflopen'

Zondagochtend om 06.00 uur volgde een nieuw incident. Ineens vloog een deel van een stoeptegel door het raam van de slaapkamer. Gelukkig was het huis goed beveiligd en was er driedubbel glas aanwezig, waardoor de ernst van de schade beperkt bleef. Het stel realiseert zich dat ze geluk hebben gehad en dat het zonder deze bescherming veel erger had kunnen aflopen, zeggen zij tegen de stadsomroep.

Na het eerste incident toonden enkele buren hun steun door ook regenboogvlaggen te bestellen. Ze hebben echter na de tweede aanval wel hun twijfels de vlag op te hangen. Het getroffen stel begrijpt de terughoudendheid van hun buurtgenoten en benadrukt dat ze zelf ook hevig geschrokken zijn. Gelukkig sliep hun driejarige dochtertje door beide incidenten heen, zij sliep in een andere ruimte.

Aangifte bij politie

De vrouwen hebben aangifte gedaan. De politie staat voor een uitdaging aangezien er geen specifiek signalement van de daders beschikbaar is. De getroffen vrouwen vermoeden dat dezelfde daders achter de twee incidenten zitten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.