Terug

Volg Hart van Nederland

Leraren middelbare school in Zaandam bedreigd met vuurwapen: 'Jullie zijn fucked'

112

4 apr 2023, 11:16

Ouders van leerlingen van het VMBO Pascal Zuid kregen dinsdagochtend een schrikwekkend bericht van de school. Er zijn geen lessen omdat leraren een "mail met daarin foto's en een tekst met een zeer dreigende inhoud" hadden ontvangen.

"Een onbekende afzender dreigde in dit bericht medewerkers en leerlingen op school iets aan te doen. We zijn hier allemaal enorm van geschrokken", schrijft de directeur van de school in het bericht.

In de dreigmail, met het onderwerp "julliezijnfucked", staan meerdere foto's van een vuurwapen. "Hallo alle", begint de onbekende afzender. "Dinsdag 4 april 10:30 zal de hele school naar de kanker gaan, mensen die op de grond liggen met bloed op hun. Vooral jullie docenten haha. Wordt de ergste dag van je leven let op. Groet, je beste vriend."

Geen grappen

De school nam maandagavond gelijk contact op met de politie, die op dit moment onderzoek doet. "We snappen dat dit onrust veroorzaakt", zegt een woordvoerder van de politie. "We doen onderzoek naar waar dit vandaan komt en hoe reëel de dreiging is. Dit zijn geen grappen, dus we hopen dat we snel degene vinden die dit gestuurd heeft."

De school besloot zelf om dinsdag dicht te blijven en lessen zoveel mogelijk digitaal te regelen. "We hebben gezegd: we nemen een dag rust", zegt een woordvoerder van Zaam, de stichting waar de school onder valt. "Ouders zijn ongerust en leerlingen delen het natuurlijk via sociale media." Ze hopen dat de politie zo zorgvuldig onderzoek kan doen.

Beeld: Michel van Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.