Terug

Volg Hart van Nederland

Kransen in water gesmeten na Dodenherdenking in Rijswijk: 'Misselijkmakend'

112

5 mei 2023, 10:36

De kransen die zijn gelegd voor de Dodenherdenking in Rijswijk, zijn daarna door vandalen in het water van park Hofrust gegooid. "Ik heb er geen goed woord voor over", zegt Marc Weterings, voorzitter van de lokale partij Rijswijks Belang.

Ook in Breda werd de Dodenherdenking niet in ere gehouden. Een beschonken man begon te schreeuwen tijdens het stiltemoment, te zien in bovenstaande video.

Wanneer de kransen precies in het water zijn gegooid is niet bekend, maar het werd vanochtend opgemerkt. "Een van onze sympathisanten berichtte mij vanochtend vroeg", vertelt Weterings aan Hart van Nederland. "Als de sodemieter ben ik gaan bellen naar politie en handhaving."

Zijn wisten een deel van de bloemstukken terug te plaatsen en te fatsoeneren op de herdenkingsplek, maar de kransen hebben veel waterschade opgelopen. "Minstens tweederde is weggeslagen."

Tradities

Weterings is met stomheid geslagen en zeer ontdaan over wat er is gebeurd. Hij zegt geen idee te hebben wie ervoor verantwoordelijk is. "Maar je merkt steeds meer dat mensen geen respect hebben voor deze tradities. Steeds meer tradities en herdenkingen worden ons ontnomen. Vanuit mijn partij zullen we ervoor waken dat we dat in ere houden."

Een van de oplossingen die Weterings oppert is dat voortaan bij dit soort plekken op deze dagen een mobiel cameratoezicht wordt geplaatst. "En ik roep op dat getuigen en mensen met camerabeelden met de politie contact opnemen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.