Terug

Volg Hart van Nederland

Kettingbotsing leidt tot bevalling: baby geboren op A2

Kettingbotsing leidt tot bevalling: baby geboren op A2

112

13 mei 2023, 14:19

Een chaotische maar ook wonderbaarlijke file op de A2 bij Maasbracht. Een grote kettingbotsing veroorzaakte niet alleen een flinke verkeersopstopping, maar ook de geboorte van een baby midden op de snelweg.

Rond het middaguur klonken de alarmbellen bij de hulpdiensten. Een zware kettingbotsing met maar liefst zeven auto's zorgde voor een enorme file op de A2 in de richting van Eindhoven. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk, maar de materiële schade was aanzienlijk. Niemand raakte gewond.

Bevalling

Maar de file had een bijzondere verrassing in petto. Tussen de stilstaande auto's zat een vrouw die op het punt stond te bevallen. De vrouw begon weeën te krijgen. Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse en hielp het medisch personeel de vrouw bij de bevalling.

In een situatie die eerder thuis hoort in een Hollywoodfilm, werd de gezonde baby midden op de A2 geboren, gelukkig wel in de ambulance. Moeder en kind maken het goed en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht, zo laat de politie weten. De woordvoerster kon niet zeggen of de vrouw bevallen is van een jongen of een meisje.

Baby Bente kon vorige maand ook niet langer wachten en kwam ter wereld op de vluchtstrook:

Luca zag dochter Bente op vluchtstrook ter wereld komen: 'Het was bizar'
1:54
Luca zag dochter Bente op vluchtstrook ter wereld komen: 'Het was bizar'

Omleiding

Rijkswaterstaat liet via Twitter weten dat de weg richting het noorden afgesloten was vanaf knooppunt Het Vonderen. Verkeer werd omgeleid, maar inmiddels is de weg weer vrij.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Fer Traugott Eyewitness News

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.