Terug

Volg Hart van Nederland

Kermis in Osdorp eerder dicht vanwege onrust, vuurwerk naar politie gegooid

Kermis in Osdorp eerder dicht vanwege onrust, vuurwerk naar politie gegooid

112

18 okt 2022, 11:33

De kermis in de Amsterdamse wijk Osdorp is maandagavond eerder gesloten vanwege onrust op het terrein. Er werd onder meer door een groep jongeren zwaar vuurwerk afgestoken en dat werd ook naar gasten van de kermis en agenten gegooid. De politie heeft één iemand aangehouden.

De kermis zou eigenlijk open zijn tot 22.00 uur, maar vanwege incidenten sloot de gemeente om 19.00 uur de attracties. Daarna verzamelden jongeren zich op straat in de buurt van de Tussen Meer. Daar hield de onrust aan, waarop de politie overging op het uitvoeren van charges. Volgens de politie werd met vuurwerk gegooid.

Rond 21.00 uur heeft de politie daarom moeten ingrijpen. Eén iemand is aangehouden vanwege verstoring van de openbare orde. "De verdachte heeft mogelijk zwaar vuurwerk in de richting van collega's afgestoken", aldus een woordvoerder van de politie tegen Hart van Nederland. Volgens de woordvoerder was het een "pittige avond".

'Zware bommen'

Kermisbaas Frans Stuy staat al 35 jaar op de kermis in Osdorp, maar onrust in deze mate heeft hij nog niet eerder meegemaakt, zegt hij tegen Hart van Nederland. "Het zijn echt een paar jeugdigen die het verstieren voor duizenden bezoekers. De relschoppers gooien met vuurwerk naar vrouwen en kinderen. Dat zijn geen rotjes, maar echt zware bommen", zegt hij.

Op de kermis was het voor 19.00 uur volgens Stuy goed verlopen. "We hebben een paar mensen uit voorzorg gefouilleerd. Jammer dat er gecontroleerd moet worden, daar is de kermis niet voor bedoeld."

Beeld: Michel van Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.