Terug

Volg Hart van Nederland

Kano's dobberen leeg op water Biesbosch: politie start zoektocht naar kanoërs

Kano's dobberen leeg op water Biesbosch: politie start zoektocht naar kanoërs

112

25 juni 2023, 21:23

De politie heeft in de Biesbosch gezochtnaar twee opvarenden van kano's. Het duo leverde rond 17:00 uur hun twee gehuurde kano's niet in. De kano's werden vervolgens drijvend op het water nabij de rivier de Amer gevonden, zonder personen erin.

Een heli en boot van de Landelijke Eenheid ondersteunden bij de zoektocht. Een politiewoordvoerder zegt dat er met twee scenario's rekening wordt gehouden. De mannen zijn overboord geslagen of ze hebben bewust hun kano niet ingeleverd bij het verhuurbedrijf. "Maar we nemen dit heel serieus en zijn daarom met de zoektocht begonnen", aldus de woordvoerder.

Even later laat de politie weten dat de zoektocht is afgeschaald. 'Uit de omstandigheden vermoeden we dat zij zelf aan wal zijn gegaan zonder de kano in te leveren', schrijft de politie op Twitter.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.