Terug

Volg Hart van Nederland

Judotrainer (39) verdacht van seksueel misbruiken minderjarige meisjes

Judotrainer (39) verdacht van seksueel misbruiken minderjarige meisjes

112

14 sep 2023, 11:26

Een 39-jarige judotrainer uit Overijssel wordt verdacht van seksueel misbruik van drie minderjarige meisjes. Het misbruik vond onder meer plaats in Dedemsvaart in de gemeente Hardenberg.

De man werd in maart dit jaar aangehouden en zat korte tijd vast. Hij zou donderdag voor de rechtbank in Zwolle moeten verschijnen voor een inleidende zitting. Deze zitting is uitgesteld.

Paul (niet zijn echte naam) werd op zestienjarige leeftijd onzedelijk aangeraakt door zijn teambegeleider:

'Hij probeerde mijn broek uit te trekken, aan mijn edele delen te zitten'
1:55
'Hij probeerde mijn broek uit te trekken, aan mijn edele delen te zitten'

Seks met leerlingen

Het misbruik vond volgens het Openbaar Ministerie plaats tussen 2015 en 2019. De man had volgens de aanklager seks met zijn leerlingen die aan zijn zorg waren toevertrouwd. De meisjes waren jonger dan 16 jaar. Hij stuurde twee slachtoffers ook foto's van zijn geslachtsdeel en liet ze foto's van borsten sturen via Facebook.

Volgens RTV Oost is de verdachte een bekende naam in de judowereld van Overijssel en Drenthe. Judoverenigingen in Dedemsvaart en Slagharen zeggen tegen de omroep niets van de beschuldiging te weten.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.