Terug

Volg Hart van Nederland

Joyrider (15) crasht met gestolen auto na politieachtervolging in woonwijk

Joyrider (15) crasht met gestolen auto na politieachtervolging in woonwijk

112

19 dec 2022, 13:29

Een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard die in een gestolen auto reed is in Lelystad aangehouden na een wilde achtervolging. De auto was een aantal dagen eerder als gestolen opgegeven na een woninginbraak. De politie kwam de ontvreemde auto op het spoor door het zogenoemde Automatic Number Place Recognition (ANPR). Het systeem registreert kentekens en wist zo dat de joyrider op de N307 de provinciale weg bij Enkhuizen reed. De politie ging direct op de melding af. De bestuurder van de gestolen auto negeerde een stopteken, waarop een tweede politieauto het gestolen voertuig probeerde klem te rijden.

Dit mislukte waardoor de bestuurder van de gestolen auto er met hoge snelheid vandoor reed. Hierop begon een achtervolging. Ondanks de gladheid reed de bestuurder met zeer hoge snelheid richting de stad. Onderweg maakte hij schade aan een wegafzetting. In een woonwijk in Lelystad verloor de jonge bestuurder de macht over het stuur en reed hij een tuin op de Schermer in Lelystad in.

Joyrider komt tot stilstand in tuin

De achtervolging ging daarna te voet verder. Een aantal tuinen verder wisten agenten de 15-jarige verdachte aan te houden en namen hem mee naar het bureau. De verdachte zit nog steeds vast en de auto is in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk of de jongen iets te maken heeft met de woninginbraak. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.