112
2 aug 2018, 17:48
Wat een leuke stapavond had moeten worden eindigde voor de Haagse Jordi Adao heel anders. In plaats van een kater zat hij de volgende dag met een gebroken arm en werd hij dertien keer gebeten in zijn kuit door een politiehond. De politie had achteraf de verkeerde te pakken. De 23-jarige Jordi werd op de vroege ochtend van 24 juli aangezien als een verdachte van een schietpartij. Even daarvoor had hij een leuke avond gehad in club Villa Thalia. Toen zij een zijstraat van de Lijnbaan inliep ging het mis. Jordi zag dat de straat vol stond met politie. Om toch naar huis te kunnen keerde hij zich om, om een andere route naar huis te nemen.
"Ik zag ineens in een ooghoek een politiehond op me afkomen. Ik schrok en begon te rennen, want ik ben namelijk bang voor honden. Voordat ik het wist lag ik in de bosjes met die hond bovenop me." Door de val brak hij zijn arm. De hond bleef maar bijten in de kuit van Jordi. Wat Jordi nog het ergste vindt is dat de agenten bij hem de handboeien om deden terwijl de hond nog in zijn been hing. Volgens de Hagenees deed de politie niets om de hond rustig te houden. Na zijn arrestatie werd hij eerst uren opgesloten in een cel voordat hij verhoord werd. De politie kwam er al snel achter dat ze de verkeerde te pakken hadden. In plaats van excuses en misschien een ritje naar huis werd hij met zijn gebroken arm en zijn kapot gescheurde kleren op straat gezet. Hij heeft een advocaat in de arm genomen en wil nu dat zijn verhaal in de media komt. ''Dit mag niet zomaar gebeuren.''
Op dinsdagmorgen 24 juli om 05.00 uur hoorden agenten die in de buurt van de Lijnbaan aan het werk waren meerdere schoten. Op basis van getuigenverklaringen en het opgegeven signalement kwam meneer, die zich op de plaats van het incident bevond, in beeld als verdachte. Toen agenten meneer aanspraken ging hij ervan door. Meneer werd door de agenten gesommeerd te blijven staan, maar rende weg en verstopte zich in de struiken. Gezien het feit dat de man mogelijk een vuurwapen bij zich droeg, besloten de agenten de politiehond in te zetten. Toen de hond meneer losliet, probeerde meneer nogmaals weg te rennen. Uiteindelijk wisten de agenten hem met behulp van de politiehond alsnog aan te houden. Inmiddels is meneer geen verdachte meer. Dat doet wat ons betreft echter niets af aan de rechtmatigheid van zijn aanhouding op dat moment. Al begrijpen we dat de aanhouding en het letsel dat hij heeft opgelopen impact heeft op meneer. Wat betreft de wijze waarop meneer is behandeld, verschilt zijn lezing van die van ons. We gaan hierover graag persoonlijk het gesprek met hem aan, maar dat doen wij niet via de media.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.