Terug

Volg Hart van Nederland

Joran van der Sloot voor uitlevering overgedragen aan FBI

Joran van der Sloot voor uitlevering overgedragen aan FBI

112

8 juni 2023, 16:45

Joran van der Sloot is met de FBI onderweg naar de Verenigde Staten. De Peruaanse autoriteiten hebben de Nederlander overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten voor een tijdelijke uitlevering, vanwege het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway. Hij zat in Peru vast voor de moord op de Peruviaanse Stephany Flores in 2010.

Pogingen van Van der Sloot om zijn uitlevering te voorkomen, slaagden niet. Op beelden van Peruaanse media was te zien hoe Van der Sloot gehuld in een kogelwerend vest onder zware politiebewaking aankwam op een vliegveld van Cajamarca. Van daaruit wordt hij naar de Verenigde Staten gevlogen.

Natalee Holloway

Van der Sloot wordt al jaren in verband gebracht met de verdwijning van de destijds 18-jarige Holloway in 2005. Ze raakte vermist tijdens een reis naar Aruba en de Arnhemmer was een van de laatste personen met wie zij samen is gezien.

Van der Sloot wordt nu formeel niet verdacht van betrokkenheid bij haar dood, maar wel van afpersing en fraude. Hij zou geprobeerd hebben om de familie van Holloway naar haar lichaam te leiden in ruil voor 25.000 dollar, maar het stoffelijk overschot werd nooit gevonden. Holloway is in 2012 door een Amerikaanse rechter dood verklaard.

In 2021 heeft Joran van der Sloot vanuit de gevangenis in Peru gesproken met een journalist daar. Op beelden is hij te zien bij zijn cel:

Uniek kijkje in cel Joran van der Sloot in 'hel op aarde'
0:54
Uniek kijkje in cel Joran van der Sloot in 'hel op aarde'

Tien jaar geleden werd Van der Sloot wel veroordeeld voor de dood van de 21-jarige Flores. Hij kreeg 28 jaar gevangenisstraf, en zal na terugkeer uit de Verenigde Staten het restant van die straf moeten uitzitten in Peru.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.