Terug

Volg Hart van Nederland

Joran van der Sloot donderdag alsnog uitgeleverd aan VS

112

7 juni 2023, 07:08

Joran van der Sloot, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, wordt tijdelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Het hooggerechtshof in Peru meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag wordt overgedragen aan agenten van de Amerikaanse FBI. Van der Sloot probeerde tevergeefs zijn uitlevering aan te vechten.

Van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruviaanse Stephany Flores in 2010. In de Verenigde Staten is hij aangeklaagd wegens fraude en afpersing. Volgens het Amerikaanse OM heeft hij in 2010, net voordat hij naar Peru ging, 25.000 dollar (ruim 23.000 euro) in contanten aangenomen van de familie van Holloway. In ruil zou hij hen naar het lichaam van Natalee leiden.

Van der Sloot werd als laatste met het 18-jarige meisje gezien voordat ze verdween tijdens een schoolreisje op Aruba.

Na het proces in de VS moet hij terug naar Peru om het restant van zijn straf uit te zitten.

In 2021 heeft Joran van der Sloot vanuit de gevangenis in Peru gesproken met een journalist daar. Op beelden is hij te zien bij zijn cel:

Uniek kijkje in cel Joran van der Sloot in 'hel op aarde'
0:54
Uniek kijkje in cel Joran van der Sloot in 'hel op aarde'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.