Terug

Volg Hart van Nederland

Jongetje (9) op step mishandeld, politie houdt twee mannen aan: 'Met vuist geslagen en getrapt'

Jongetje (9) op step mishandeld, politie houdt twee mannen aan: 'Met vuist geslagen en getrapt'

112

2 juni 2023, 12:26

De politie heeft twee mannen van 30 en 38 jaar uit Zwolle aangehouden voor het mishandelen van een 9-jarige jongetje uit dezelfde plaats. Dat bevestigt de politie vrijdag aan Hart van Nederland. Het jongetje werd mishandeld terwijl hij met zijn vriendjes aan het steppen was.

Het incident gebeurde afgelopen maandagmiddag aan de Jufferenwal. Het jongetje was met vriendjes aan het spelen toen er per ongeluk een blikje drinken omging. "Er zat niemand naast dat blikje, maar ineens kwamen twee mannen aan rennen", vertelt de moeder van het jongetje, die liever anoniem wil blijven, aan Hart van Nederland.

"Eentje sloeg vol op de neus van mijn zoon met zijn vuist. De ander heeft hem twee keer hard getrapt", zegt ze. De twee volwassen mannen mishandelden de jongen niet alleen, maar ze pakten ook nog zijn step af. Omstanders hebben vervolgens geholpen om de step terug te krijgen.

Blauwe plekken

Het jongetje is meteen naar zijn moeder gerend. "Hij was verdrietig en heel erg geschrokken." Volgens zijn moeder hield hij er blauwe plekken aan over en heeft hij last van zijn neus gehad. "Hij had een hele grote blauwe plek op zijn enkel en zijn been, en hij had een schram. Zijn neusbrug was blauw en dat liep uit onder z'n ogen. Ook had hij een rood oog, maar dat trok vrij snel weer weg."

Inmiddels maakt hij het weer goed, laat zijn moeder weten. Volgens haar heeft de politie heel snel gehandeld en konden de mannen snel worden opgepakt. "Mijn zoon is daardoor heel erg opgelucht. Ook is hij gelukkig niet heel angstig nu. Hij vraagt zich vooral af waarom mensen dit doen."

Wat er vooraf ging aan de mishandeling, wordt nog onderzocht. De 30-jarige man is inmiddels heengezonden, de 38-jarige man zit nog vast, aldus de woordvoerder. Volgens de moeder van het jongetje staan ze in contact met Slachtofferhulp.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.