Terug

Volg Hart van Nederland

Jongeren gooien eieren op autoruiten in Emmen: 'Weten jullie wat jullie veroorzaken?'

Jongeren gooien eieren op autoruiten in Emmen: 'Weten jullie wat jullie veroorzaken?'

112

7 sep 2023, 16:25

Taxichauffeur Flora van der Markt rijdt dinsdagnacht na haar dienst naar huis als ze de schrik van haar leven krijgt. Jongeren gooien vanaf een viaduct eieren op haar autoruit, waardoor ze bijna niks meer ziet. "Gelukkig deed ik mijn ruitenwissers niet aan."

Flora reed over de Rondweg in Emmen als ze onder een viaduct rijdt. Op een gegeven moment ziet ze een lampje op het viaduct. En daarna een donker figuur met een helm op. Als ze van de linker- naar de rechter weghelft rijdt, beweegt het onbekende figuur met haar mee.

"Jongeren kunnen vaak de gevolgen van hun gedrag niet overzien, omdat hun brein nog niet volgroeid is", stelt neuropsycholoog Judith Schomaker over het nieuws dat ze steeds vaker gevaarlijke TikTok-challenges doen:

Jongeren gaan te ver met TikTok-uitdagingen: soms levensgevaarlijk
2:30
Jongeren gaan te ver met TikTok-uitdagingen: soms levensgevaarlijk

Ze schrikt, want ze denkt dat diegene wil springen. "Ik was handsfree met een collega aan het bellen en ik riep hardop: 'Niet springen!'", vertelt Flora aan Hart van Nederland. Ze hoort een harde knal en er ligt iets op haar voorruit.

"Ik kon niet zien wat het was, ik dacht eerst dat het verf was." Maar het bleek een ei te zijn. "Op dat moment wordt ik heel erg boos."

Scooter gevonden

Ze rijdt terug omdat ze de persoon wil aanspreken. "Maar toen zag ik dat het twee personen waren en gooiden ze nog een ei naar mijn auto. Ik ben omgekeerd, want tegen twee mensen kan ik niet op." Ze belt wel direct de politie, die meteen in actie komt.

De politie heeft die avond namelijk al meerdere meldingen gehad over jongeren rond het viaduct. "We zochten in de omgeving en zagen op een gegeven moment twee scooters rijden op de Nieuw Amsterdamsestraat", laat een woordvoerder van de politie weten. "We wilden ze controleren, maar ze negeerden het stopteken en gingen er met hoge snelheid vandoor."

Later vinden ze een scooter. "We gaan met de eigenaar van de scooter in gesprek."

Terwijl de politie bezig is met hun zoekactie, rijdt Flora naar een tankstation in de buurt om haar ruit schoon te maken. "Ik had gelukkig de helderheid van geest om mijn ruitenwissers aan te zetten. Anders had ik het alleen nog maar meer over mijn ruit verspreid. Nu kon ik er nog iets doorheen zien."

'Daar is er weer eentje'

Als ze aankomt bij het tankstation om haar voorruit schoon te maken, komt ze erachter dat ze de zoveelste is die daar de autoruit komt wassen. "Ze zeiden: 'Daar heb je er weer eentje!' En dat het de laatste tijd steeds vaker raak is bij dat viaduct." Dat is ook te lezen in de reacties onder haar bericht op Facebook.

"Een week of twee geleden stonden ze op diezelfde brug met een hele felle groene laserpen automobilisten in de ogen te schijnen die over de Rondweg reden. Ik zat er naast maar schrok me ook wezenloos en m’n vriend was even verblind", schrijft Sharon in de reacties. De politie kan niet bevestigen of dat klopt.

Flora begrijpt niet waarom de jongeren dit doen. "Ik heb vroeger ook sneeuwballen naar auto's gegooid, maar dit is een ei. Wat als het iemand was geweest die haar partner naar het ziekenhuis brengt? Dan ben je met je gedachten heel ergens anders. Dan trap je misschien wel op de rem, met alle gevolgen van dien. Zouden jullie dan ooit nog een nacht rustig kunnen slapen?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.