Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (14) die vermist raakte tijdens duiken in Maleisië heeft Nederlandse en Britse nationaliteit

Jongen (14) die vermist raakte tijdens duiken in Maleisië heeft Nederlandse en Britse nationaliteit

112

8 apr 2022, 16:25

De 14-jarige jongen die sinds woensdag wordt vermist, nadat hij was gaan duiken voor de kust in het zuidoosten van Maleisië, heeft de Nederlandse en de Britse nationaliteit. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bevestigd.

De Maleisische autoriteiten hadden zijn Nederlandse nationaliteit al eerder vermeld, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon die eerder niet bevestigen. Het ministerie biedt consulaire hulp aan de moeder van de jongen.

De jongen was woensdag met zijn Britse vader gaan duiken vlakbij het Maleisische eiland Pulau Sanggol. De 46-jarige vader wordt ook vermist, evenals een 18-jarige Franse vrouw. De Noorse duikinstructrice, die ook bij de groep was, is donderdag levend gevonden. Volgens Buitenlandse Zaken zoeken de Maleisische autoriteiten nog steeds hard naar het vermiste drietal.

De regio is een populair vakantiegebied met resorts waar veel Europeanen komen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.