Terug

Volg Hart van Nederland

Jonge snelheidsduivel scheurt met bijna dubbele maximumsnelheid over A50

Jonge snelheidsduivel scheurt met bijna dubbele maximumsnelheid over A50

112

29 mei 2023, 15:50

Een 20-jarige automobilist heeft zijn rijbewijs moeten inleveren na een bizarre snelheidsovertreding op de A50 ter hoogte van Uden. De jonge man, die pas anderhalf jaar in het bezit was van zijn rijbewijs, werd betrapt toen hij met een duizelingwekkende snelheid van 187 kilometer per uur over de snelweg raasde, waar een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur geldt.

Alsof dat niet genoeg was, haalde hij ook nog eens meerdere keren rechts in, onder andere via de uitvoegstrook. Zijn roekeloze gedrag heeft niet alleen geleid tot het inleveren van zijn rijbewijs, maar brengt ook de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar.

Na dit incident zal het CBR een besluit moeten nemen over de toekomst van het rijbewijs van de jongeman. Mogelijk wacht hem een educatieve maatregel gedrag en verkeer (EMG), een cursus die wordt opgelegd aan bestuurders die gevaarlijk of roekeloos rijgedrag vertonen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.