Terug

Volg Hart van Nederland

Jonge bestuurder (16) aangehouden na dollemansrit door Gilze

Jonge bestuurder (16) aangehouden na dollemansrit door Gilze

112

14 jan 2023, 10:36

Een 16-jarige jongen uit Gilze (Noord-Brabant) is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt nadat hij in die plaats in een auto had geprobeerd aan de politie te ontkomen. Na veel verkeersovertredingen en gevaarlijke situaties vluchtte hij te voet, maar daarna werd hij aangehouden.

Rond 03.30 uur 's nachts zien agenten een auto hen tegemoet rijden ter hoogte van de Ridderstraat in Gilze. Nadat de auto de politie is gepasseerd, trapt de bestuurder ineens vol het gaspedaal in. De politie zet daarop de achtervolging in, maar kan de scheurende automobilist moeilijk bijhouden. De auto rijdt ruim 100 kilometer per uur in een 30 kilometerzone. Met stoptekens en blauwe zwaailichten proberen de agenten de bestuurder tot stoppen te manen, maar die trekt zich daar niets van aan.

Tegen het verkeer in

Na een dollemansrit door het dorp rijdt de jonge bestuurder in tegengestelde richting een rotonde op. Ook negeert hij geslotenverklaringen en rijdt hij tegen het verkeer in. Uiteindelijk rijdt de zondagsrijder zichzelf klem ter hoogte van de garageboxen aan de Burgemeester van Poppelstraat. Hij springt daarna uit het voertuig en gaat er te voet vandoor. Na een korte achtervolging te voet weten de agenten hem in de kraag te vatten.

De bestuurder bleek een 16-jarige jongen uit Gilze. De jongen had een mes bij zich en vermoedelijk ook harddrugs. De politie heeft alles in beslag genomen. De jongen zit vast voor verder onderzoek. Hoe hij aan de auto is gekomen, wordt nog onderzocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.