Terug

Volg Hart van Nederland

Jeugdtrainer voetbalclub op non-actief, zou naaktfoto's hebben gevraagd aan spelertjes

Jeugdtrainer voetbalclub op non-actief, zou naaktfoto's hebben gevraagd aan spelertjes

112

17 juni 2023, 19:03

Een jeugdtrainer van voetbalvereniging Koninklijke HFC is door het bestuur op non-actief gezet nadat er meldingen waren binnengekomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens HFC heeft de trainer via sociale media aan jonge leden foto's van hun geslachtsdelen gevraagd.

Dat gebeurde volgens de Haarlemse voetbalclub via Snapchat. HFC zegt zaterdag in een mededeling op de website geschokt te zijn door de meldingen. De club meldt dat een andere voetbalclub, waar de trainer ook actief was, in maart bij HFC aan de bel trok. Hierop heeft HFC de trainer dezelfde dag nog op non-actief gesteld en een complexverbod opgelegd. Daarna kwamen er bij de amateurvereniging meerdere meldingen binnen van seksueel grensoverschrijdend gedrag over dezelfde jeugdtrainer. 'Er zijn op dit moment volgens de politie geen aanwijzingen dat dit gedrag offline (fysiek) heeft plaatsgevonden' schrijft de club op hun website.

Veiligheid bij club verbeteren

Tegen de jeugdtrainer is aangifte gedaan. Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) is een tuchtonderzoek gestart, aldus HFC. Ook meldt de club dat de jeugdtrainer van de KNVB geen trainingen meer mag geven en geen contact mag hebben met jonge leden.

Koninklijke HFC heeft zaterdag samen met onder meer de KNVB, ISR en de politie een bijeenkomst gehouden voor de ouders van de jeugdleden. De voetbalvereniging meldt verder dat er meerdere acties zijn ondernomen om de veiligheid bij de club te verbeteren.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.