Terug

Volg Hart van Nederland

Jeugdtrainer Koninklijke HFC eerder al eens ontslagen om ongewenst gedrag met minderjarigen

Jeugdtrainer Koninklijke HFC eerder al eens ontslagen om ongewenst gedrag met minderjarigen

112

18 juni 2023, 13:15

De jeugdtrainer van voetbalvereniging Koninklijke HFC die recentelijk op non-actief werd gesteld wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen, is eerder de fout in gegaan. In 2018 werd hij wegens vergelijkbare verdenkingen ontslagen bij ADO ’20, meldt het Noordhollands Dagblad.

ADO ’20-voorzitter Jos Beerse vindt het "zo’n trieste zaak voor die jongen", zegt hij tegen de krant. "Het laatste wat ik wil is een soort heksenjacht." Er was volgens Beerse geen sprake van strafbare feiten. "Maar we vingen wat symptomen, wat opmerkingen op. Hij kwam bijvoorbeeld bij jongens thuis en ging bij hen op de slaapkamer zitten."

De leiding ging daarop een waarschuwend gesprek met de jeugdtrainer aan, maar dat mocht niet baten. Een paar maanden later waren er opnieuw "signalen" dat hij weer de fout in ging. Dat was de druppel: daarna werd de jeugdtrainer ontslagen. "Ook hebben we de zedenpolitie gewaarschuwd en de KNVB", vertelt Beerse. Daar heeft de club het vervolgens bij gelaten, omdat er volgens Beerse geen sprake was van aantoonbare strafbare feiten.

Meerdere meldingen

De jeugdtrainer werd door Koninklijke HFC op non-actief gesteld omdat hij via sociale media jonge leden benaderde en hen om foto's van hun geslachtsdelen vroeg.  De club meldt dat een andere voetbalclub, waar de trainer ook actief was, in maart bij HFC aan de bel trok. Onduidelijk is of dit ADO '20 was.

Vervolgens heeft HFC de trainer dezelfde dag nog op non-actief gesteld en een complexverbod opgelegd. Daarna kwamen er bij de amateurvereniging meerdere meldingen binnen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door dezelfde jeugdtrainer. 

Aangifte en onderzoek

Tegen de jeugdtrainer is aangifte gedaan. Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) is een tuchtonderzoek gestart, aldus HFC. Ook meldt de club dat de jeugdtrainer van de KNVB geen trainingen meer mag geven en geen contact mag hebben met jonge leden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.