Terug

Volg Hart van Nederland

Jaap (83) bungelt drie kwartier aan dakraam: 'Agent heeft mijn leven gered'

112

28 mrt 2023, 14:06

Een grote schrik voor de 83-jarige Jaap van der Zwaan uit Naaldwijk. Maandagmiddag klimt hij op het dak om een kraaiennest uit zijn schoorsteen te halen, maar dan glijdt hij uit op de dakpannen. Drie kwartier lang kan hij zich nog nét vasthouden aan het dakraam. "Mijn vrouw zei nog: doe het nou maar niet", vertelt hij.

Na het schoonmaken van het kraaiennest wil de bejaarde man weer terug naar binnen klimmen, maar dan verliest hij zijn grip. "Ik gooide mijn been over de nok en toen liet ik mezelf zakken. Dat ging ineens zo hard dat ik mezelf nog net beet kon pakken aan het raam aan de binnenkant", vertelt Jaap. "Ik kon niets doen, want de dakpannen waren zo glad."

Naast de fysieke uitdaging, krijgt Jaap ook te maken met kraaien die om hem heen vliegen. "Ze waren natuurlijk al een paar dagen aan het bouwen. Ik moest ze wegjagen."

Drie kwartier op het dak

Zijn vrouw schiet meteen te hulp en pakt zijn handen, maar het lukt haar niet om hem terug omhoog te trekken. Ze schakelt de hulpdiensten in. Binnen een paar minuten verschijnt er tot blijdschap van Jaap een agent uit het dakraam. Ruim een kwartier lang houdt hij de man vast.

Daarna komt ook de brandweer, die met een hoogwerker Jaap veilig in het bakje krijgt. "Toen was ik helemaal blij", blikt Jaap terug. "In totaal heb ik drie kwartier op het dak gezeten", vertelt hij.

Bekijk in deze video hoe Jaap wordt gered:

Jaap (83) bungelt drie kwartier aan dakraam: 'Agent heeft mijn leven gered'
1:18
Jaap (83) bungelt drie kwartier aan dakraam: 'Agent heeft mijn leven gered'

'Leven gered'

Jaap is dankbaar voor de snelheid van de hulpdiensten. "Het had echt geen vijf minuten langer moeten duren. Ik voelde me steeds verder zakken. Ik dacht: ik ga", verzucht hij. Uiteindelijk komt hij er met schrammen aan zijn knieën vanaf. "De politieagent heeft mijn leven gered. Als er niemand was gekomen, had ik op de grond gelegen."

Beeld: District8

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.