Terug

Volg Hart van Nederland

Bezorgde inwoners Putten eisen actie van provincie om levensgevaarlijk kruispunt

Bezorgde inwoners Putten eisen actie van provincie om levensgevaarlijk kruispunt

112

7 apr 2022, 19:10

Een beruchte oversteek blijft Putten bezighouden. Bezorgde inwoners kwamen daarom naar het provinciehuis om een petitie aan te bieden. Ruim 1.700 handtekeningen moeten de bestuurders ervan overtuigen dat er toch écht iets moet veranderen aan de dodenweg.

Op het eerste gezicht ziet de oversteek van de Hoofdlaand met de N798 er normaal uit. De provincie heeft de kruising vorig jaar nog onder de schop genomen om het punt veiliger te maken. Maar zonder resultaar lijkt het: sindsdien waren er maar liefst vijf aanrijdingen met letsel en vele bijna-ongelukken. Onacceptabel, vinden de bezorgde Puttenaren.

'Mensenlevens verloren'

Directeur Hans Wassink van het Groevenbeek College hoort met grote regelmaat hoe het bijna misgaat, maar ook helaas fataal. Zijn middelbare school staat vlak bij het kruispunt, net als een zwembad en natuurgebied. Hierdoor zijn er veel fietsers die de provinciale weg moeten oversteken, met alle gevaren van dien.

Reden genoeg dus om in actie te komen. Samen met bezorgde moeders Astrid van Os en Jannetha Meernik overhandigde hij de burgerpetitie aan de Statenleden. "Ik wilde vooral overbrengen dat het om mensen gaat, er zijn hier gewoon mensenlevens in gevaar. En er zijn al mensenlevens verloren", legt Van Os na afloop uit.

Statenleden komen kijken

Een aantal van de Statenleden waren na de bijeenkomst onder de indruk van de verhalen van de inwoners. Er lijkt dan ook schot in de zaak te zitten: de provinciale politici komen volgende week naar Putten komen om met eigen ogen te zien hoe het eraan toegaat op de levensgevaarlijke kruising.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.