Terug

Volg Hart van Nederland

Inbrekers slaan hun slag in parkeergarage Apeldoorn: ruim 10.000 euro aan filmapparatuur gestolen

112

17 mei 2023, 13:46

In de avond van dinsdag hebben dieven toegeslagen bij parkeergarage Q-Park aan de Roggestraat in het centrum van Apeldoorn. Ten minste drie auto's werden het doelwit van inbraak, met aanzienlijke schade en een enorme buit als gevolg.

Rond 23.00 uur kwamen meerdere mensen erachter dat er bij hun auto was ingebroken. De ruiten van minstens drie auto's waren ingeslagen. Deze voertuigen stonden geparkeerd op de eerste etage van de parkeergarage. De inbraak moet ergens tussen 21.00 uur en 23.00 uur hebben plaatsgevonden.

Flinke buit

De dieven hebben een aanzienlijke buit buitgemaakt. In een van de auto's lag professionele filmapparatuur bestaande uit een camera, meerdere lenzen en andere accessoires. De waarde van deze gestolen goederen loopt al op tot bijna 10.000 euro.

In een tweede auto bevonden zich twee laptoptassen met laptops, evenals een rugtas die werd meegenomen. Bij een derde auto werd eveneens de achterruit vernield, maar het is nog niet bekend wat er precies is buitgemaakt.

Getuigenoproep

De eigenaren van de getroffen auto's hebben de politie gebeld, die hen heeft geadviseerd om online aangifte te doen. De eigenaren zullen dan ook aangifte doen van de inbraken.

De recherche zal aan de hand van de aangiftes een onderzoek instellen en tevens de camerabeelden bekijken. Ook roept de politie getuigen op om zich melden.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.