Terug

Volg Hart van Nederland

Iedere dag nog het gemis van Nadine Beemsterboer: 'Het is zo excessief veel geweld geweest'

Iedere dag nog het gemis van Nadine Beemsterboer: 'Het is zo excessief veel geweld geweest'

112

19 jan 2023, 06:15

Met ongelooflijk veel liefde en plezier denkt Jacqueline iedere dag nog terug aan haar zus, Nadine Beemsterboer. Maar ook blijft er een heel pijnlijke herinnering bestaan: de 20-jarige vrouw uit Hoorn werd in december 2006 op gewelddadige wijze doodgestoken door haar ex, Gerold O. 36 messteken worden Nadine fataal.

Luister naar Vrouwenmoord via je favoriete podcastapp, zoals bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts, Google podcasts of Juke. Vergeet vooral niet te abonneren om niks te missen.

In de derde aflevering van de Hart van Nederland-podcast Vrouwenmoord, gaat verslaggever Esther Monsma in gesprek met grote zus Jacqueline, die treurig genoeg zelf net uit een vechtscheiding komt en nu op een geheim adres woont. 16 jaar na de dood van haar zus, vertelt Jacqueline wat Nadine is overkomen. Ze is namelijk een slachtoffer van femicide, oftewel vrouwenmoord.

'Verdriet van het missen'

Het verhaal dat Jacqueline vertelt is er één over intens verdriet, maar ook één van vergeving. Als Jacqueline naar foto's van haar en haar zus kijkt schiet ze vol maar ervaart ze ook blijdschap. "Ik vind het leuk om onze band zo te zien. We zijn echt heel close en dat zie je wel echt in die foto's. Hoe veel we van elkaar houden... als ik dat dan nu zo uitspreek, dan voel ik weer het verdriet van het missen."

Nadine was een enorme steun voor Jacqueline, hun band was onverwoestbaar. "Het was een zusje om supertrots op te zijn. De band die we hadden, hoe zij in het leven stond heeft mij vaak geholpen."

De derde aflevering van Vrouwenmoord, waarin Jacqueline vertelt over de moord op haar zus en de vergiffenis die ze heeft kunnen geven aan de moordenaar van Nadine, is hieronder te beluisteren:

Reageren op Vrouwenmoord?

Wil je in contact komen met de redactie van Vrouwenmoord? Dat kan via hvnlpodcast@talpanetwork.com.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.