Terug

Volg Hart van Nederland

Hulpdiensten opnieuw bekogeld met vuurwerk bij brandjes op straat Den Haag

112

2 jan 2024, 07:36

Bij meerdere incidenten in verschillende wijken in Den Haag zijn maandagavond 1 januari agenten bekogeld met vuurwerk. Op de Paul Krugerlaan in Den Haag moest de brandweer worden beveiligd door de politie bij een brandje op straat.

Over de hele avond waren er opnieuw meerdere branden gesticht. De branden vonden voornamelijk plaats in de wijken Laakkwartier en Transvaalkwartier. Volgens de woordvoerder van de brandweer werden bij verschillende incident brandweermensen en politieagenten bekogeld.

Beschermen van brandweer

Om de veiligheid van de hulpdiensten te vergroten werd besloten werd de politie ook opgeroepen naar de plek om te ervoor te zorgen dat de brandweer ongestoord kon werken. Ook werd de brandweerwagen voorzien van tralies voor de ramen.

Voor zover bekend zijn er geen hulpverleners gewond geraakt bij de incidenten.

Geweld tegen hulpverleners tijdens nieuwjaarsnacht

Tijdens de nieuwjaarsnacht werden op meerdere plekken in het land ook hulpdiensten bekogeld met vuurwerk. Dat gebeurde onder meer in Bedum en Marrum in Groningen, in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, en in Bergen op Zoom en Hedel.

In verschillende plaatsen, waaronder Amsterdam-West, Poortugaal en Huizen moest de ME optreden tegen grote groepen bivakmutsdragende mensen die doelbewust de confrontatie opzochten.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.